loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

ANVÄNDBARHET OCH SÄKERHET

E-PACE intuitiva teknik gör varje resa säkrare, mer engagerande och njutbar.

bg-modelDisplay

För optimal säkerhet är E-PACE försedd med en rad funktioner som inte bara finns där för att skydda dig och dina passagerare, utan för att aktivt hjälpa dig att förhindra olyckor. Långt mer än summan av delarna fungerar E-PACEs förarassistanssystem tillsammans för att göra körningen enklare och säkrare.

BYGG DIN EGEN E-PACE

ACTIVITY KEY

Med tillvalet Activity Key kan du roa dig med dina favoritaktiviteter
och hålla bilnyckeln i säkert förvar i bilen. Om du vill få händerna fria
kan du binda Activity Key runt din vrist. Armbandet är kraftigt och
helt vattentätt så att du kan känna dig fri att delta i allsköns aktiviteter.
Vidrör din Activity Key på bakluckan för att låsa eller låsa upp bilen och
inaktivera den vanliga nyckeln. 

ELMANÖVRERAD BAKLUCKA*

Elmanövrerad baklucka som låter föraren styra bakluckan från trottoaren utan att fysiskt behöva vidröra varken bilen eller nyckeln. Placera din fot försiktigt under en av bilens bakskärmar så öppnas och stängs bakluckan. 
*Kan endast fås med nyckellös öppning.

 

TA VÄRLDEN MED DIG

Stora föremål får lätt plats med ett maximalt lastutrymme på upp till 1,3 meter, vilket gör det enkelt för E-PACE att ta med en barnvagn som fällts plan. Med ett bagageutrymme på upp till 577 liter får du lätt plats med två medelstora resväskor och tre kabinväskor.

FÖRARASSISTANSSYSTEM

Nödbromsning

Om en potentiell kollosion är förestående avger E-PACE en ljudvarning om en frontalkollision. Visuell varning visas strax därpå. Om du inte agerar och risken för en kollision kvarstår, aktiverar systemet bilens bromsar för att lindra effekterna av en eventuell kollision. Systemet omfattar även upptäckt av fotgängare.

Filhållningshjälp

Känner när bilen oavsiktligt driver från körbanan och styr den varsamt tillbaka.

Förarövervakning

Känner av om du börjar bli dåsig och ger dig en tidig varning när du behöver ta en paus.

Farthållare och hastighetsbegränsare

Farthållaren låter dig hålla aktuell hastighet utan att behöva använda gaspedalen, en funktion som hjälper dig att motverka trötthet under körningen. Hastighetsbegränsaren låter dig ställa in en maxhastighetsgräns som bilen inte kan passera.

Parkeringshjälp fram och bak

Gör manövrering enklare och säkrare med stötfångarmonterade sensorer fram och bak som aktiveras när du väljer backläget. När du parkerar indikerar pekskärmen och ljudsignaler bilens avstånd till föremål och hinder.

360° surroundkamera*

Ger en 360° runtomsikt av bilen via pekskärmen och hjälper dig med olika manövrar, till exempel att parkera nära trottoarkant, att ta dig in och ut ur trånga utrymmen och korsningar.
 
*Tillval.

 

LED-STRÅLKASTARE MED MATRIX-TEKNIK

Matrix LED-strålkastare (tillval) med Intelligent High Beam Assist (IHBA)
och Adaptive Front Lighting (AFL). Genom att huvudstrålen delas av i
omärkbara vertikala band maximerar IHBA antalet helljussektioner kring
den mötande trafiken för perfekt sikt och kastar samtidigt en skugga
framför mötande fordon för att motverka bländning och erbjuda optimal
säkerhet. Animerade körriktningsvisare reduerar den tid det tar för andra
trafikanter att identifiera din avsedda körriktning.

bg-modelDisplay

FOTGÄNGARKROCKKUDDE

I händelse av en kollision aktiverar sensorer i stötfångaren en dold krockkudde under motorhuven. Denna skjuter fram under motorhuven och aktiverar i sin tur en utvändig krockkudde som skyddar fotgängare och cyklister från att slå i vindrutan.

DRIVE PACK

Adaptiv farthållare med "kö-assistans"

Håller din bil på ett säkert avstånd till framförvarande fordon. Om fordonet framför skulle stanna helt, ser systemet till att din bil stannar mjukt. När trafiken börjar röra på sig igen behöver du bara vidröra gaspedalen, så fortsätter den adaptiva farthållaren att följa fordonet framför.

Nödbromsning i hög hastighet

Upptäcker om det föreligger risk för frontalkollision med ett annat fordon och visar ett meddelande för att uppmana föraren att bromsa. Om föraren inte reagerar aktiverar bilen bromsarna för att mildra påverkan av en eventuell krock. 

Dödvinkelassistent3

Om din bil detekterar en annan bil i döda vinkeln när du påbörjar filbyte, tillhandahåller detta system ett exakt beräknat styrmoment – som vägleder din bil bort från det fordon som närmar sig.

PARK PACK

Backvarnare

Varnar dig om fordon, fotgängare eller andra faror som närmar sig från endera sidan av bilen när du backar. Systemet avger både akustiska och visuella varningar även när sikten är begränsad.

Parkeringsassistent

Gör det enkelt att fickparkera och att parkera vinkelrätt genom att din bil styrs in i och ut ur ett lämpligt utrymme. Du vägleds genom manövrarna med hjälp av grafik och meddelanden. Du behöver bara välja rätt växel och reglera hastigheten.

360° Parkeringsassistans

Sensorer runtom aktiveras automatiskt när backläget väljs. Systemet kan även aktiveras manuellt. När du parkerar indikerar pekskärmen och ljudsignaler bilens avstånd till föremål och hinder.

Jaguars första kompakta SUV är en unik kombination av elegans, smidighet och dynamisk körstil. 

 

LADDA NER EN BROSCHYR

BYGG DIN BIL & FÅ EN OFFERT

1Ingår i paket som medföljer SE och HSE eller vissa tillvalspaket. Kan endast fås om tillvalet elmanövrerade backspeglar med automatisk avbländning finns monterade. Endast automatväxellåda. 2Ingår i paket som medföljer S, SE och HSE eller vissa tillvalspaket. 3Kan endast fås om tillvalet elmanövrerade backspeglar med automatisk avbländning finns monterade.

  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE