loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

KÖREGENSKAPER

Upptäck den spännande känslan av att köra F-PACE med sina distinkta
köregenskaper och tekniskt avancerade motorer som ger överlägsen prestanda
och effektivitet.

TEKNIK FÖR PRESTANDA

F-PACE väcks till liv genom motorernas kraft i kombination med Jaguars lättviktsarkitektur i aluminium och avancerade dynamiska teknik. Tillsammans levererar de fantastiska prestanda och effektivitet.

SE MODELLER

JAGUAR F-PACE SVR - KÖRPRESTANDA

Med F-PACE SVR har Special Vehicle Operations (SVO) skapat en SUV som tar sig till 100 km/h på häpnadsväckande 4,3 sekunder. 

TRYGGHET I ALLT

Oavsett om du väljer bakhjulsdrift1 eller fyrhjulsdrift känns och beter sig F-PACE
alltid som en Jaguar.

1Tillgänglighet är marknadsberoende.

 

LÄTTVIKTSARKITEKTUR I ALUMINIUM

Den lättviktiga aluminiumarkitekturen på F-PACE är stark och styv, och erbjuder utmärkt skydd för passagerarna, samtidigt som den minskade vikten stärker effektiviteten och förbättrar hantering och bromsegenskaper. F-PACE är bland de lättaste bilarna i sin klass*, och erbjuder en viktfördelning med en nästan perfekt 50:50-balans* för sportig prestanda och bekväm körupplevelse.


*Beroende av modell och motor

MOTORER OCH VÄXELLÅDOR

BENSIN

F-PACE finns med olika bensinmotorer, bland annat två ur vårt Ingenium-program. Dessa 4-cylindriga turboladdade Ingenium-bensinmotorer på 2,0 liter och antingen 250 hk eller 300 hk utvecklar enastående effekt och vridmoment. Med sin lättviktskonstruktion och användning av kullager med låg friktion är de byggda för smidiga och ytterst effektiva prestanda.

NY DIESEL

Ingeniumtekniken ligger till grund för tre av dieselmotorerna i F-PACE-programmet. Dessa lågfriktionsmotorer är tillverkade helt i aluminium och är konstruerade för att säkerställa smidiga prestanda. Samtliga motorer är utrustade med stopp/start-teknik1 och smart regenerativ laddning. Det innebär att den kinetiska energin från bromsning används för att ladda batteriet, vilket ger maximal ekonomi – speciellt i stadstrafik.

F-TYPE-INSPIRERADE MOTORER

Alla bensinmotorer i F-PACE har kraft och bra respons. Den kompressormatade V6-bensinmotorn2 på 3,0 liter är densamma som i F-TYPE och utvecklar 380 hk och ett vridmoment på 450 Nm. V8-motorn på 5,0 liter och 550 hk som sitter i F-PACE SVR utvecklar smått otroliga 680 Nm i vridmoment. Båda levererar omedelbara prestanda vid alla varvtal och har dessutom ett unikt ljud.

BITURBOLADDAD V6-DIESELMOTOR PÅ 3,0 LITER OCH 300 HK

Den biturboladdade V6-dieselmotorn på 3,0 liter och 300 hk levererar kraft med förfining och effektivitet, och genererar ett imponerande vridmoment på 700 Nm för en mycket responsiv körning. Den har ett system för common rail-insprutning på 2 000 bar med piezoteknik, som hanterar bränslematningen och säkerställer effektiv förbränning med mindre utsläpp.

MANUELL VÄXELLÅDA ELLER AUTOMATVÄXELLÅDA

Den 8-växlade automatiska växellådan i F-PACE och den 8-växlade automatiska växellådan med Quickshift i F-PACE SVR har utomordentlig respons och arbetar mjukt och effektivt. De växlar snabbt och möjliggör smidig acceleration och omkörning. Du kan även styra växlingarna manuellt med hjälp av rattens växlingspaddlar. Den 6-växlade manuella växellådan3 med sina korta slag möjliggör snabba växlingar. Toppmodern och avancerad växellåda som bidrar till F-PACE otroliga effektivitet.

3Finns endast till 4-cylindrig dieselmotor på 2,0 liter och 163 hk (marknadsberoende).

 

F-PACE är en prestanda-SUV som kombinerar hisnande prestanda med överlägsen effektivitet. Skapa din ultimata F-PACE med vår konfigurator.

SE MODELLER

Det kan hända att bilarna som visas i filminnehållet på denna webbplats inte överensstämmer exakt med nyligen gjorda uppdateringar och förbättringar. Kontakta din lokala Jaguar-återförsäljare för de senaste specifikationerna.

  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE