loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

PRESTANDA

Förbered dig på gåshud.

bg-modelDisplay

FRÅN RENT POTENT TILL FULLSTÄNDIGT HÄPNADSVÄCKANDE

F-TYPE drivs med Jaguars mest spännande bensinmotorer, som alla har innovativ teknik för lägre bränsleförbrukning och CO2-utsläpp utan att kompromissa med prestanda.

bg-modelDisplay

LYSSNA NOGA

Alla modeller – från den 4-cylindriga motorn på 300 hk till V8:an på 575 hk – har ett aktivt sportavgassystem. Du kan välja att få detta omkopplingsbart, så att du har möjlighet att frigöra det spännande mullret vid gasuppsläpp.

2.0L I4 300 HK

Kraftfulla prestanda med förfining och effektivitet. Den 4-cylindriga turboladdade bensinmotorn på 2,0 liter och 300 hk ger enastående kraft och vassa köregenskaper.

V8

Snabb acceleration och bra respons från motorn på 450 hk eller R-motorn på 575 hk via en 8-växlad automatisk växellåda. Välj bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift för optimala prestanda under alla förhållanden.

LIVFULL UPPLEVELSE

Det kortaste avståndet mellan två punkter är en rak linje. Men hur roligt är det? Ett välproportionerat chassi, stram fjädring och en styrning med utmärkt respons bidrar till att göra F TYPE enastående smidig och närvarande oavsett vilken väg du väljer.

bg-modelDisplay

PRESTANDA MED KÄNSLA

FYRHJULSDRIFT

F-TYPE:s fyrhjulsdrift med Intelligent Driveline Dynamics ger kontrollerade prestanda och trygga köregenskaper på vägen framför.
TORQUE VECTORING (MOMENTSTYRNING) GENOM BROMSNING

F-TYPE har ett kontrollerat och individuellt bromssystem som maximerar köregenskaperna även i de snävaste kurvor. Genom att minska understyrning ger det en sportig smidighet och ökar förarens trygghet.

ELEKTRONISK AKTIV DIFFERENTIAL

Genom att arbeta med systemet Intelligent Driveline Dynamics kan den elektroniska aktiva differentialen styra momentfördelningen till vardera bakhjul så att den tillgängliga kraften utnyttjas optimalt. Det innebär att du kan styra in senare och kraftigare i kurvor och sedan ge gas tidigare ut ur dem.

DYNAMISK KÖRNING

CONFIGURABLE DYNAMICS

Skräddarsydda köregenskaper för att passa dina önskemål. Inställbar dynamik låter dig justera styrmotståndet, växlingsmappningen och gassvaret.

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics analyserar snabbt ingångsvärden för körstil och körförhållanden och ger. F-TYPE en vassare respons för att alltid säkerställa en optimal körupplevelse. 

 

ENASTÅENDE BROMSKRAFT

355 MM FRAM. 325 MM BAK

Optimerade för att kombinera hållbarhet och låg vikt samtidigt som de levererar betryggande bromsprestanda.

380 MM FRAM. 325 MM BAK

Ger konstanta nivåer av enastående bromskraft.

380 MM FRAM. 376 MM BAK

Extremt snabb, responsiv och progressiv bromsprestanda.

398 MM FRAM. 380 MM BAK

Keramiska bromsskivor. Vårt effektivaste bromssystem, med bromsprestanda på högsta nivå även under ihållande belastning.

bg-modelDisplay

VÄLJ DIN F-TYPE

  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE