loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

SOCIALT FÖRETAGSANSVAR (CSR)

SOCIALT FÖRETAGSANSVAR (CSR)

Jaguar Land Rover utnämndes år 2013 till ”BITC (Business in the Community) Responsible Business of the Year” och är det första tillverkningsföretaget någonsin i Storbritannien att tilldelas denna högt ansedda utmärkelse. Det är ett erkännande av våra fortsatta investeringar för att förbättra våra miljömässiga resultat och öka anställdas och unga människors färdigheter och möjligheter.

Hållbarhet

Att se helheten

Hållbarhet är en av kärnprinciperna som driver vår verksamhet. Vi flyttar hela tiden fram gränserna för innovation i syfte att förbättra hållbarheten genom hela livscykeln för våra bilar – från design och tillverkning till användning och slutlig skrotning.

Hållbar tillverkning

På tillverkningssidan har vi minskat vattenförbrukningen i våra fabriker med 70 %, uppnått en sänkning av totalt spill som går till landfyllnad med 54 % och skapat världens största takmonterade solpanelssystem vid vårt motorproduktionscenter i brittiska Wolverhampton, där över 21 000 fotovoltaiska paneler producerar mer 30 % av centrets energibehov.

Vi satsar också på ökad användning av återvunnet aluminium i vår tillverkning och träffar regelbundet våra 200 främsta leverantörer för att säkerställa att även de följer vår ”bästa praxis” för hållbarhet.

Hållbar prestanda

Sedan 2007 arbetar vi på att sänka de genomsnittliga CO2-utsläppen för vår EU-vagnpark med 25 % fram till 2015. 2012 var genomsnittet 187 g/km, vilket motsvarar en sänkning med 22 % sedan 2007 och innebär att vi är på rätt väg för att klara vårt mål. Vi har lyckats åstadkomma dessa sänkningar tack vare en rad innovationer som har gjort våra bilar effektivare. Innovationer som vår nya Ingenium-motor för XE, som kan klara sig på mindre än 4 l/100 km med CO2-utsläpp på under 100 g/km.

Återinvestering i samhället.

Hos Jaguar Land Rover sträcker sig våra satsningar på hållbarhet även till projekt utanför ansvaret för vår egen verksamhet. Vi har exempelvis samarbetat med ClimateCare sedan 2007 och investerat i innovativa projekt för att skydda miljön och förbättra människors tillvaro.  Genom att stödja välgörenhetsorganisationens projekt ”Carbon for Water” i Kenyas Busia-region blev vi det första företaget att förse en hel geografisk region med stöd, och vi hjälpte till att sänka kolutsläppen och förse över 70 000 människor med säkert vatten.

 

Socialt ansvar

Jaguar Land Rover sätter stort värde på sitt arbete med att stötta samhällen genom att investera i arbetstillfällen och inspirera unga människor.

Som Storbritanniens största biltillverkningsföretag bidrar vi till att sänka ungdomsarbetslösheten med vårt initiativ ”'Inspiring Tomorrow's Workforce” (inspirera morgondagens arbetskraft) – ett utökat traineeprogram som erbjuder arbetslösa unga människor arbetslivserfarenhet, utbildning och kvalifikationer i syfte att förbereda dem för anställning och frigöra deras potential.

Människan i första hand

På Jaguar Land Rover förstår vi att vår största tillgång är människorna som arbetar hos oss. Vårt ”Employee Engagement”-index mäter hur engagerade våra anställda är baserat på frågor om stolthet i företaget, tillfredsställelse, inställning till företaget samt hängivenhet. Indexet visade att 74 % av de anställda i tillverkningen och 81 % av tjänstemännen under 2012 och 2013 hade en positiv syn på företaget. Det är klart över det externa riktmärket i Storbritannien på 64 %.

Välgörenhetsarbete

Jaguar stödjer många lokala välgörenheter i närheten av sina tillverkningsanläggningar i Storbritannien. Via ”Jaguar Employee Charities Committee” kan våra anställda välja att donera till lokala ändamål och få sina bidrag matchade av Jaguar.

Och genom vår ledande roll i Coventry NSPCC Business Group har vi hjälpt till att samla in över två miljoner brittiska pund sedan 2007 för att stödja Storbritanniens största välgörenhet för barns välfärd. Vi siktar på att fram till slutet av 2014 generera ytterligare en miljon pund till detta lovvärda ändamål.

Kontakta oss

 

  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE