loading
Var god vänta...
Skip primary navigation
Jaguar XE

ELEKTRISKA PRESTANDA

Kittlande Jaguar-kraft och dynamik med noll avgasutsläpp vid körning – allt du förväntar dig av en helt eldriven prestanda-SUV.

I över åttio år har Jaguar skapat bilar som attraherar sinnena. Elkraft förändrar inte det, utan ger oss bara fler möjligheter att skapa den dramatiska prestanda vi är kända för.

JAGUAR-DYNAMIK

I PACE drivlina ger 400 hk och 696 Nm omedelbart vridmoment.
Tack vare den inbyggda fyrhjulsdriftens väggrepp accelererar I-PACE 0-100km/h på 4,8 sekunder.

bg-modelDisplay

EN JAGUAR I-PACE MÅSTE UPPLEVAS

I-PACE utgör den perfekta kombinationen av design, innovation och elektrisk körglädje.

Boka en provkörning och upplev den fulladdade prestandan.


BATTERI

I-PACE 90 kWh-batteri är byggt för att hålla länge och stödjer kontinuerliga perioder av maxeffekt. Batteriets placering mellan axlarna ger bilen en låg tyngdpunkt, vilket främjar bilens dynamik och gör I‑PACE till en sann förarbil.

MOTORER

I-PACE drivs av två synkroniserade elmotorer med permanenta magneter. Motorerna är integrerade i fram- och bakaxlarna. Dessa motorer ger 400 hk och 696 Nm omedelbart vridmoment. Tack vare den inbyggda fyrhjulsdriftens väggrepp accelererar I-PACE 0-100km/h på 4,8 sekunder.

VÄXELLÅDA

I-PACE behöver ingen konventionell växellåda. Allt handlar i stället om enkelhet. JaguarDrive levererar omedelbart ihållande acceleration från 0 till 12 000 varv/min utan fördröjning och utan avbrott för växlingar.

AKTIV LUFTFJÄDRING

Reducerar utrymmet mellan bilen och vägen för förbättrad aerodynamisk prestanda och räckvidd. I-PACE aktiva luftfjädring (tillval) sänker automatiskt bilen med 10 mm när den körs i hastigheter över 105 km/h under längre tid.

CONFIGURABLE DYNAMICS

Om bilen är utrustad med Adaptive Dynamics kan du med hjälp av systemet Configurable Dynamics anpassa gasgivningens känslighet, styrmotstånd och dämparstyvhet hos I-PACE. Välj Dynamic Mode för att vässa den sportiga karaktären hos I-PACE.

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics levererar precis dynamik och en mjuk och behaglig åkkomfort genom att det övervakar fordonsrörelser upp till 500 gånger per sekund. Systemet analyserar ständigt acceleration, styrning, gas- och bromspedalsaktivitet och de elektroniskt styrda dämparna justeras för att optimera fjädringens inställningar och i alla lägen ge optimal balans mellan komfort, finess och smidighet.

TORQUE VECTORING

Med torque vectoring-tekniken som maximerar smidigheten för en mer självsäker körning sker riktade, oberoende bromsingrepp på fram- och bakhjul för att uppnå en ökning av de vridkrafter som verkar på bilen. Under de flesta förhållanden appliceras mer bromstryck på det inre bakhjulet eftersom detta ger bäst kurvtagning, medan det inre framhjulet bromsas för ökad effektivitet och precision.

FYRHJULSDRIFT

I-PACE levererar körbarhet på alla underlag och i alla väder.
Effekt och vridmoment levereras direkt och elmotorerna
kan anpassas individuellt efter förarens input, vägförhållanden
och tillgängligt väggrepp.

VILL DU VETA MER?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få information om Jaguar, kommande evenemang och attraktiva erbjudande.

Det är kul att vara först med det allra senaste.


ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

Med inspiration från vår ojämförliga expertis med system för fyrhjulsdrift övervakar Adaptive Surface Response (AdSR) konstant bilens miljö och anpassar motsvarande motor- och bromsinställningar. När funktionen aktiverats fungerar AdSR i alla hastigheter för att underlätta för dig i dåligt väder och på utmanande underlag.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL (ASPC)

Med det toppmoderna systemet All Surface Progress Control kan du ställa in och hålla en jämn hastighet under utmanande förhållanden som exempelvis i halka. Det fungerar mellan 3,6 km/h och 30 km/h och gör att du kan koncentrera dig helt på vägen framför.

FÖRSTÄRKT BROMS-
REGENERERING

För att maximera räckvidden använder I PACE ett förstärkt bromsregenereringssystem som tar tillvara på nästan all bromsenergi. När du lyfter foten från gaspedalen ger systemet regenerativ bromsning, vilket bromsar in I PACE på ett behagligt sätt samtidigt som den genererade kraften används till att optimera batteriets räckvidd.

STARTHJÄLP VID DÅLIGT VÄGGREPP

Low Traction Launch ger optimal momentstyrning när du kör iväg från stillastående och förbättrar kompetensen under hala förhållanden så som vått gräs, snö och is. Systemet förblir aktivt tills bilen når 30 km/h varefter I-PACE sömlöst går över till valt körläge.

BROMSNING I TÄT TRAFIK

Det är lätt att köra i tät trafik - med hjälp av I-PACE pekskärm kan du öka nivån av regenerativ bromsning. Motsvarande ökning av retardation innebär att du i exempelvis tät trafik med många stopp och starter har betydligt bättre kontroll över bilens hastighet med enbart gaspedalen.

AKTIVA KYLARFLÄNSAR

För optimal balans mellan kylning och aerodynamik öppnas de aktiva kylarflänsarna då batteriet behöver kylas ner, men hålls stängda när de inte behövs så att ett jämnt luftflöde erhålls.

VÄRMEPUMP

Den ytterst effektiva värmepumpen i I-PACE tar upp värme från utomhusluften och bilens elektroniska komponenter.
Värmen överförs till kupén via värme- och ventilationssystemet, vilket innebär minskad belastning av batteriet och i sin tur maximering av räckvidden.

UTFORSKA JAGUAR I-PACE

SNABB LEVERANS

Vi har alltid nya och begagnade bilar på lager som kan levereras omgående. Sök bland ett urval av dessa och hitta en I-PACE nära dig.


BYGG DIN I-PACE

Skräddarsy din alldeles egna helt eldrivna I-PACE. Oändliga konfigureringsmöjligheter!

BYGG DIN BIL & FÅ EN OFFERT

Skräddarsy en egen version av I-PACE och få en offert på din skapelse. Många fina valmöjligheter väntar i vår snabbkonfigurator!


FRÅGA EN EXPERT

Osäker på vilken modell som är rätt för dig? Be våra kunniga återförsäljare om hjälp.  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE