loading
Var god vänta...
Skip primary navigation
23 juni 2015

Jaguar XJ befäster på nytt sin ställning som den mest dynamiska och distinkta lyxsedanen

Diskreta förändringar av den exteriöra designen framhävs av strålkastare helt i LED-teknik och bidrar till XJ-modellens redan distinkta utseende. Material som semi-anilinläder och inläggsfaner i kraftig ek förhöjer interiören, som redan anses vara den lyxigaste i segmentet.

Traditionell hantverkskonst matchas av den allra senaste tekniken, bland annat ett nytt infotainmentsystem. InControl Touch Pro innehåller funktioner som avancerad navigering och 1 300 W Meridian digitalt ljudsystem.

Körupplevelsen är bättre än någonsin, tack vare en V6-dieselmotor som ger mer effekt och vridmoment samt lägre bränsleförbrukning och CO2-utsläpp, och en elektrisk servostyrning som ytterligare befäster Jaguars goda renommé om oöverträffad smidighet och respons.


Vi har designat vår flaggsskeppssedan så att den erbjuder ännu mer lyx och högre prestandanivåer - den är än mer dynamisk och distinkt.

XJ har vårt nya högklassiga infotainmentsystem, utvalda material och fina detaljer som ger en ännu mer skräddarsydd känsla. Kombinera det med vår dieselmotor med högre motoreffekt och lägre utsläpp och du har en bil som belönar förare och passagerare som ingen annan lyxbil.
Ian Hoban - Vehicle Line Director, Jaguar XJ

Nya XJ har en större, mer upprättstående grill. Särskilt utformade kromlameller i de yttre luftintagen understryker bilens mogna och prestigefyllda karaktär.

Strålkastarna helt i LED-teknik framhäver designen med fyra lampor som har blivit kännetecknande för Jaguars sportsedaner. De har dessutom förbättrats med aktiv framljusstyrd och statisk kurvljusfunktion och automatiskt helljus. LED-strålkastarna ger också en färgtemperatur som ligger närmare dagsljuset än vad bi-xenonlampor gör, vilket förbättrar både sikt och förarkomfort. De är även mer energieffektiva.

Varselljus med J-Blade-signatur är en unik detalj för XJ och mycket passande för modellens status i Jaguars sedanprogram. Det vita ljuset förändras direkt och smidigt till orange när körriktningsvisaren används.

LED-lamporna fram har Jaguars nya J-signatur, vilket gör XJ ännu mer distinkt. Stötfångaren bak har nu en kjol i svart högglans med ett smalt krominlägg. Nya LED-baklyktor och ovala ändpipor

Den enastående interiören i XJ har tagits till nästa nivå. Den har blivit så lyxig att den utgående Portfolio-klädseln nu används för Premium Luxury-modellen. Nya Portfolio får quiltade mjuknarvade lädersäten med diamantsömmar och präglade nackstöd, och mönstrad ebenholtsfaner.

R-Sport-modellen ersätter Supersport och får nya sidotrösklar, tre-delad frontspoiler, luftutsläpp på sidorna och en bakspoiler. Grillens nät och kjolen bak får en finish i svart högglans. Fälgarna är 20-tums Venom. Interiören får sportsäten, R-Sport-ratt och -instegslister, Jet takklädsel och pianosvart dekor.

Sammanfattning av utbudet

Programmet med nya Jaguar XJ kommer att bestå av: XJ Luxury, XJ Premium Luxury, XJ Portfolio, XJ R-Sport och XJR.

Drivlinorna kommer att vara:
3,0-liters V6-diesel på 306 hk med automatväxellåda och bakhjulsdrift
3,0-liters V6-bensin på 340 hk med automatväxellåda och fyrhjulsdrift
5,0-liters V8-bensin på 550 hk med bakhjulsdrift. (XJR)

XJ tillverkas i Jaguar Land Rovers anläggning i Castle Bromwich, tillsammans med sportmodellen F-TYPE och den helt nya sedanmodellen XF.

Nya Jaguar XJ av årsmodell 2016 börjar säljas hösten 2015