loading
Var god vänta...
Skip primary navigation
26 mars 2020

Så sitter du säkert i din Jaguar i Coronatider

Vi tvättar händerna och rengör olika kontaktytor i hemmet extra noggrant just nu - men vet du hur du håller din bil virusfri? Gör det till en vana att desinficera följande ytor inuti och utanpå din Jaguar för att minska eventuell smittspridning. En snabb och enkel åtgärd, som gör det möjligt för dig och dina medpassagerare att fortsätta färdas tryggt och säkert.

7 ytor du bör desinficera inuti bilen

- Ratten inklusive spakar, vred och knappar

- Växelspaken

- Handbromsen

- Säkerhetsbälten

- Backspegeln

- Pekskärmar och reglage för fönstren, AC, radio och infotainment

- Armbågsstöd

5 ytor du bör desinficera utanpå bilen

- Dörrhandtag

- Dörrkarmar

- Tanklock

- Handtag till bakluckan

- Bilnyckeln.

Hur går jag bäst tillväga?

Enklast och snabbast rengör du ytorna med hjälp av desinficerande våtservetter. Har du inte detta tillhands kan du istället använda en fuktad microfiberduk och vanlig tvål, men då får du gnugga lite extra. På hårda ytor går det bra att använda ytdesinfektion som har en alkoholhalt på minst 70 %.

Ge gärna klädsel och interiördetaljer i läder lite extra kärlek efter rengöringen i form av mjukgörande och återfuktande medel. Och du, glöm inte att använda handsprit eller tvätta händerna både innan och efter bilrengöringen. Med detta sagt; fortsätt att se din bil som en fristad och erbjud gärna friska grannar, vänner eller släktingar skjuts till mataffären eller apoteket. Ta hand om varandra och din Jaguar!