loading
Var god vänta...
Skip primary navigation
10 april 2019

Jaguar I-PACE: Snabb som en sportbil - men utan några utsläpp

En rymlig SUV utan utsläpp. Och med prestanda som en sportbil.

Jaguar I-PACE är en viktig modell som visar hur långt fram Jaguar har kommit i den tekniska utvecklingen. Modellen är helt eldriven, det finns ingen förbränningsmotor som i hybrider och laddhybrider. Kraften kommer istället från två elmotorer, där den totala effekten anges till 400 hästkrafter och vridmomentet till nästan 700 Newtonmeter. Det gör I-PACE snabb: 0–100 km/h går på 4,8 sekunder. 

Kraftfullt batteri som kan snabbladdas

Jaguar I-PACE har ett litiumjonbatteri på 90 kWh med 432 celler. Batteriet går att ladda på flera sätt, med DC-snabbladdning (100 kW) kan batteriet till exempel laddas från 0 till 80 procent på bara 45 minuter. Hemma kan samma laddning uppnås på lite drygt tio timmar med en AC-väggbox på 7 kW. För att räckvidden alltid ska vara optimal finns ett system som automatiskt reglerar batteriets temperatur när I-PACE är ansluten till elnätet.

Jaguar I-PACE är konstruerad för att vara en sportig bil som är rolig att köra. Batteriet är centralt placerat i bilen, vilket ger bra balans och vägegenskaper i toppklass. Modellen är till stor del byggd av aluminium, vilket ger en lätt och vridstyv kaross. I-PACE har avancerade hjulupphängningar med dubbla tvärlänkar fram och en multilänkaxel bak och kan som tillval utrustas med luftfjädring.

Dubbla elmotorer ger fyrhjulsdrift

Samtidigt är Jaguar I-PACE en riktig SUV. Tack vare att elmotorerna har placerats på varsin hjulaxel är Jaguar I-PACE alltid fyrhjulsdriven. Det gör framkomligheten bra, även under tuffa förhållanden. Systemet känner av var greppet finns och distribuerar ögonblickligen kraft till de drivhjul där den behövs. Fyrhjulsdriften bidrar också till en stabilare gång, till exempel på svenska vintervägar.

Jaguar I-PACE har en elegant och sportig design som har influerats av supersportbilen Jaguar C-X75. Trots den kupéliknande silhuetten och relativt blygsamma yttermått är I-PACE en rymlig bil som kan jämföras med många betydligt större SUV:ar. Benutrymmet bak är 890 mm och eftersom bilen saknar kardantunnel finns det ett praktiskt förvaringsfack i mitten på 10,5 liter. Det bakre bagageutrymmet har en volym på 656 liter – och med sätena nedfällda ryms hela 1 453 liter.

 

Jaguar I-PACE finns tillgänglig för omedelbar leverans. 

Jag vill veta mer om I-PACE och boka provkörning