loading
Var god vänta...
Skip primary navigation
23 februari 2016

NYA JAGUAR F-TYPE SVR: DEN 322 KM/H SNABBA SUPERBILEN FÖR ALLA VÄDER

Nya Jaguar F-TYPE SVR är den första Jaguar SVR, utvecklad för att utnyttja den fulla potentialen hos sportbilen i lättviktsaluminium och samtidigt bibehålla bilens inneboende smidighet och användbarhet för daglig körning. Jaguar F-TYPE SVR är en 322 km/h snabb fyrhjulsdriven (AWD) superbil för alla väder.

Tack vare mer effekt, lägre vikt, uppgraderat chassi och drivlina samt aktiv aerodynamik levererar fyrhjulsdrivna F-TYPE SVR Coupé och Convertible superbilsprestanda – under alla förhållanden – och är fantastiskt engagerande och belönande att köra.

"Renheten i formen hos F-TYPE är något alldeles speciellt, men när vi designade nya F-TYPE SVR hade vi chansen att skapa något ännu mer dramatiskt. Varje extra form, linje eller komponent finns där av en anledning och bidrar till bilens ökade prestanda såväl som till dess närvaro.
Banbrytande aerodynamik har alltid varit grundläggande för Jaguars design, och allt från de förstorade luftintagen till den aktiva bakspoilern är avgörande för F-TYPE SVR:s dramatiska utseende och potential att nå 322 km/h."

Ian Callum, Designchef på Jaguar

Ökningen av effekt och vridmoment i Jaguars kompressormatade 5,0-liters V8 till 575 hk och 700 Nm innebär att F-TYPE SVR klarar 0 till 100 km/h på bara 3,7 sekunder. Topphastigheten för coupén är 322 km/h, för cabrioleten 314 km/h.

F-TYPE R är redan en måttstock i sportbilssegmentet, men denna modell utgjorde startpunkten i utvecklingen av F-TYPE SVR. Allt som bidrar till bilens prestanda och dynamik har i detalj omvärderats, konstruerats om och optimerats ytterligare.

Genom att utnyttja den grundläggande potentialen som konstruerats in i F-TYPE från första dagen har Jaguar Land Rovers avdelning Special Vehicle Operations (SVO) utvecklat Jaguars snabbaste och mest kraftfulla serietillverkade gatbil.

"Vårt mål var att ta allt som våra kunder älskar hos F-TYPE – bilens prestanda, köregenskaper, ljud och design – och ta det till en helt ny nivå. Detta är vad nya F-TYPE SVR levererar: det är en 322 km/h snabb superbil för alla väder.
Tack vare 575 hk, lägre vikt, ett uppgraderat chassi och specialanpassade kalibreringar av växellådan och fyrhjulsdriften är bilens prestanda ännu mer tillgänglig och användbar. Det här är en bil som SVR har utvecklat för sanna entusiaster men som man kan njuta av varje dag."

John Edwards, VD på Jaguar Land Rover Special Operations

F-TYPE SVR har världspremiär på motormässan i Genève i mars 2016, och leverans till kunder börjar till sommaren 2016.