loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

OM JAGUAR

UTVECKLAD OCH BYGGD I STORBRITANNIEN


En framgångssaga skapad i Storbritannien 

Vissa märken har en förmåga att fängsla fantasin. Bara genom att nämna namnet blir människor upprymda och inspireras av tidlösa framgångar, både historiska och nutida, samt vad det lovar för framtiden. Jaguar är ett sådant märke. 

Grundläggande brittiskt, skapat av några av vår tids mest fantastiska personer inom design och ingenjörskonst. Idag har vi en lång tradition av att bygga prestandabilar med fantastisk design och unik körkänsla - bilar som genast känns igen och höjer pulsen. 

Precis som tidigare är vår passion att tänja på gränserna för vad som är möjligt – det är inte förvånande att vi är de som investerar mest i FOU och ingenjörskonst inom bilindustrin i Storbritannien. 


Investerar i människor 

Som den största arbetsgivaren i den brittiska bilindustrin har vi ett team i världsklass, bestående av nästan 24 000 personer som arbetar på våra toppmoderna design-, konstruktions- och tillverkningsanläggningar i Midlands. Tillsammans skapar man den fantastiska balans som krävs mellan prestanda, teknik, ekonomi och hållbarhet som revitaliserat vårt märke. 

Under de senaste fyra åren har vi skapat mer än 8 000 arbetstillfällen och ytterligare 1 000 kommer till inom kort. 2012 anställde vi mer än 300 nyutexaminerade studenter och under de senaste fyra åren har vi fördubblat antalet antagna lärlingar. Resultatet? Ett revitaliserat märke och ett team som skapar grunden för vårt företags framtid och framtiden för den brittiska bilindustrin. 


Håller flaggan högt över hela världen 

Utöver en lojal och växande kundkrets i Storbritannien finns även en stor efterfrågan på våra bilar i resten av världen. Vi har ingått i motorfamiljen Tata Motors sedan 2008, och vår inställning är verkligen global. Mer än 80 % av fordonen som tillverkas på vår avancerade anläggning i Castle Bromwich exporteras till 101 marknader över hela världen, inklusive Kina, USA och Europa. Detta tillför fantastiska 8 miljarder pund till den brittiska återhämtningen i handelsbalansen.

”Innovationer inom design, ingenjörskonst och teknik är själva kärnan i vår verksamhet. Vi kommer att fortsätta våra investeringar i nya produkter, utveckling av ny teknik och ökad kunskap hos våra medarbetare.”
Dr Ralf Speth - CEO Jaguar
  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE