loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

FORMULA E

JAGUAR ÅTERVÄNDER TILL RACING

Hösten 2016 återvänder Jaguar till motorsporten som tillverkare med eget team inför den tredje säsongen av det spännande FIA-mästerskapet Formel E. FIA Formel E är världens första globala mästerskap för ensitsiga eldrivna bilar.

Jaguar FIA Formula E World Championship

ELEKTRIFIERING AV VÅR FRAMTID

FIA Formel E innebär en spännande och unik möjlighet för Jaguar att främja sin utveckling av framtida elbilars drivlinor, inklusive motor- och batteriteknik.

Nick Rogers, Group Engineering Director för Jaguar Land Rover, berättar: ”Jag är stolt över att kunna meddela att Jaguar återvänder till racing genom att delta i det innovativa Formel E-mästerskapet. Elbilar kommer definitivt att ha en roll i Jaguar Land Rovers framtida produktportfölj, och Formel E ger oss en unik möjlighet att främja vår utveckling av eldrivningsteknik. Mästerskapet innebär att vi kan konstruera och testa våra avancerade tekniska lösningar under extrema prestandakrävande förhållanden.

Jag tror att vi under de kommande fem åren får se fler förändringar inom fordonsindustrin än vi har gjort de senaste tre årtiondena. Framtiden handlar om att vara mer uppkopplad och mer hållbar. Eldrivning och lättviktsteknik blir viktigare än någonsin i takt med att urbaniseringen fortsätter att tillta. Formel E har förstått och reagerat på dessa trender, och mästerskapets spännande och banbrytande inställning passar perfekt till vårt varumärke.” 

Jean Todt, FIA:s president: ”Det gläder FIA att få välkomna Jaguar som ny tillverkare i FIA:s Formel E-mästerskap. Vi skapade den här serien som en alternativ tävling för tillverkare att delta i och samtidigt utveckla elteknik för användning på vanliga vägar. Jaguars val att återvända till motorsporten med Formel E är ett bevis på framgång. Samtidigt som Formel E banar väg för elbilens framtid har man lyckats attrahera ett av bilindustrins mest prestigeladdade och historiska märken. Jag önskar dem all framgång inför deras start 2016/2017.”

Alejandro Agag, VD för Formel E, förklarar: ”Vi är oerhört glada över att välkomna Jaguar till Formel E. Jaguar är ett varumärke med en rik tävlingshistoria, och faktumet att man återvänder till den globala motorsporten med Formel E innebär ett enormt erkännande av mästerskapet och dess förmåga att påverka utvecklingen av elbilar. Med Jaguar följer en hängiven skara fans som kommer att sprida mästerskapets popularitet över hela världen och än en gång visa att Formel E är framtiden inom motorsport.”

Om du vill hålla dig uppdaterad kring utvecklingen av Jaguars nya Formel E-team, klicka nedan för att ange dina kontaktuppgifter.

JAG VILL FÅ INFORMATION
  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE