loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

OM JAGUAR

HÅLLBARHET

Jaguar har en lång tradition av att skapa vackra, snabba sedaner och sportbilar som erbjuder våra kunder komfort, förfining och en oöverträffad körupplevelse. För att bibehålla den här traditionen måste vi se till att vi har en hållbar affärsverksamhet på lång sikt.

Översikt över Jaguars hållbarhet

Vår strategi för mer effektiva modeller började för mer än tio år sedan med utvecklingen av den lättviktsbyggda aluminiumplattformen för den Jaguar XJ-version som lanserades 2003. Nya XK lanserades 2006 och tog användningen av aluminium ytterligare ett steg med en avancerad konstruktion som ger en klassledande styrka och styvhet, men med betydligt lägre vikt. Nya XJ för modellåret 2010 tar ytterligare steg framåt med den senaste generationens struktur helt i aluminium. Den använder avancerade material och tekniker, många som härstammar från rymdindustrin, för att leverera ett starkt och lätt skal som är nitat och sitter ihop utan svetsfogar – för första gången i en Jaguar.

Vi genomförde dessutom ett flertal miljöinitiativ för att förbättra effektiviteten och minska koldioxidutsläppen för våra produkter, inklusive introduktionen av högeffektiva dieselmotorer och en mer omfattande användning av lätta och återvinningsbara material.

De allra senaste framstegen på det här området kan ses i de helt nya, avancerade bensin- och dieselmotorerna som introducerades i XK, XF och XJ för modellåret 2010. Dessa levererar en betydligt bättre bränsleeffektivitet och minskade koldioxidutsläpp, samtidigt som de utvecklar avsevärt högre effekt och vridmoment – det bästa av två världar.

Våra produkters miljömässiga meriter framhävs ytterligare av det faktum att nya XJ har uppnått en komplett miljöcertifiering.  Detta baseras på bilens totala utsläpp under hela dess livscykel: från produktion och materialanvändning till bortskaffande.

Vårt övergripande mål är att minska den effekt som våra aktiviteter har på miljön genom att förbättra processer och produkter, göra det bästa av resurserna, minska utsläpp och avfall samt förbättra energieffektiviteten.

Vi gör detta genom en holistisk inställning till våra ekonomiska, sociala och miljömässiga förpliktelser. Vi bedömer effekten av alla våra aktiviteter, siktar in oss på förbättringsområden och rapporterar om vår prestation. Avgörande för vår verksamhet är engagemanget i kontinuerliga förbättringar och att uppfylla eller överträffa juridiska och lagstadgade krav.


Klimatkompenseringsprogram

I april 2009 inledde Jaguar ett program för att kompensera för utsläppen av koldioxid vid monteringen av alla fordon som produceras i våra två brittiska anläggningar.  Genom vårt samarbete med experterna ClimateCare investerar vi i projekt som fokuserar på tre åtgärder: byta från fossila bränslen till förnybar energi, främja förnybar teknik och förbättra energieffektiviteten inom både samhälle och industri.

Samtidigt har vi startat ett frivilligt program för Jaguar-ägare som vill kompensera för sina fordons koldioxidutsläpp (både nya och begagnade bilar). Ägare som väljer att göra detta får ett certifikat från ClimateCare och ges möjlighet att på deras webbplats se projekten som deras bidrag stödjer.  För mer information om detta program, eller om du vill klimatkompensera för din Jaguars utsläpp, gå in på: www.jpmorganclimatecare.com/jaguar

  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE