loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

OM JAGUAR

C-X16 – EN FANTASTISK VISION AV JAGUARS FRAMTID

Jaguar C-X16 premiärvisades vid motormässan i Frankfurt 2011.

C-X16 är en tvåsitsig sportbil med det lilla extra. Och trots att det är en konceptbil är den också ett vågat uttryck för Jaguars framtida design och tekniska uppsåt. 

"Jaguar har alltid haft ett sportigt hjärta och C-X16 är den perfekta symbolen för vår vision om hur en Jaguar-sportbil ska se ut på 2000-talet. Den är snabb och vacker och framhäver vårt åtagande att utveckla miljömässigt hållbara drivlinetekniker. C-X16 ger konkret form åt de etablerade Jaguar-styrkorna – sensuell design, djurlik flexibilitet och inspirerande prestanda – och kombinerar dessa med detaljer som sätter kursen mot framtidens miljövänliga bilar", säger Adrian Hallmark, Jaguars globala varumärkeschef. 

På samma sätt som den föregående konceptbilen C-X75 ger C-X16 dig inga illusioner om att vara en prestandabil. Och precis som C-X75 stöds bilens läckra utseende av imponerande statistik. Det är en konceptbil som kan gå från stillastående till 100 km/h på endast 4,4 sekunder, har en maxhastighet på 300 km/h och kan accelerera från 80 km/h till 120 km/h på bara 2,1 sekunder. 

C-X16:s aluminiumkaross smiter åt kring den avancerade mekaniken och ger bilen ett smidigt utseende som framhäver dess dynamiska egenskaper. Användningen av enkla, men meningsfulla linjer tillsammans med en lågt svepande taklinje och bakände ger C-X16 ett muskulöst och skulpterat utseende som bara kan vara en Jaguar. 

Ian Callum, Jaguars designchef, håller med. "En Jaguar-sportbil ska ha en tydlig visuell rörelse i sin design och C-X16 uppvisar detta på ett perfekt sätt. Var och en av dess linjer inleds med en känsla av syfte och avslutas med en känsla av klarhet. Det är den inställningen som har gett C-X16 dess smidiga utseende. Så fort du ser C-X16 vill du köra den – och det är precis så som en Jaguar-sportbil ska få dig att känna."


  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE