loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

OM JAGUAR

VAD ÄR C-X17 CONCEPT?

C-X17 Concept är Jaguars första konceptbil i sport-crossover-modell och blandar den förföriska design och intelligenta prestanda som är kännetecknande för Jaguar, samtidigt som den levererar fördelarna med en crossovers säkra körposition och höga flexibilitetsnivåer. Bilen visar upp Jaguars helt nya, intelligenta aluminiumarkitektur, med bilar utvecklade att leverera klassledande kvalitet, hållbarhet och pålitlighet.

Jaguar C-X17

FRÅN FANTASI TILL VERKLIGHET

C-X17 Concepts avancerade modulära aluminiumarkitektur ger flexibiliteten att leverera fantastiska bilmodeller utan att kompromissa med den unika karaktär, design, fordonsdynamik, prestanda och lyx som Jaguar är kända för.

Den första Jaguar-modellen i produktion som är baserad på den helt nya arkitekturen kommer att finnas till försäljning 2015. Den här nya, medelstora premium sportsedanen får sin kraft från olika motoralternativ med varierande volym och effekt, samtliga med fantastisk körglädje och de senaste innovationerna inom bränsleeffektivitet, utan att kompromissa med körbarheten.

Jaguar C-X17Jaguar C-X17

TRE SPÄNNANDE FÄRGER

C-X17 Concept har visats upp för världen i tre häpnadsväckande färger: Caesium Blue, Liquid Aluminium och Liquid Gold.

 • Caesium Blue

 • Liquid Aluminium

 • Liquid Gold

VÅR HELT NYA RIKTNING NÅR HELT NYA FÖRARE

Efter ett första framträdande i Frankfurt, följt av uppvisningar i Dubai och Los Angeles med en häpnadsväckande exteriör i Liquid Aluminium, visades en ultralyxig version av C-X17 Concept i Liquid Gold upp för första gången i Kina.

Jaguar C-X17 World tour

1. FRANKFURT - DEN 10 SEPTEMBER 2013
Debut i Frankfurt, den 10 september 2013, C-X17 Concept i Caesium Blue.
2. DUBAI - DEN 6 NOVEMBER 2013
Debut i Dubai den 6 november 2013, C-X17 Concept i Liquid Aluminium.

3. LOS ANGELES - DEN 19 NOVEMBER 2013
Debut i Los Angeles den 19 november 2013, C-X17 Concept i Liquid Aluminium
4. GUANGZHOU - DEN 20 NOVEMBER 2013
Debut i Guangzhou den 20 november 2013, C-X17 Concept i Liquid Gold med anpassning av interiörens design och teknik.

Jaguar C-X17

JAGUARS SKÖNHET

C-X17 Concept måste vara elegant, sportig och spännande. Den måste utmärka sig i vimlet, samtidigt som den behåller känslan av tidlös elegans som är typisk för Jaguar.
Jaguars designchef, Ian Callum, säger: "Vi designade C-X17 från första början med en utpräglad uppsättning principer och en känsla för vad som kännetecknar en Jaguar: spännande proportioner, rena linjer och formmässig balans. C-X17 är självsäker och kraftfull med en vacker sensualitet som är vågad och påtagligt Jaguar."

SMART INTERIÖR

Kupén i C-X17 Concept förenar innovativ interaktiv teknik med en modern variant på traditionella högkvalitativa material och brittisk hantverksskicklighet för äkta lyx och elegans. Interiörens inbjudande design och allmänna användbarhet tillsammans med dess mångsidighet – inklusive dess stora lastutrymme – innebär att den är lika bra för familjen som den är spännande att köra för föraren.

Jaguar C-X17 interior

AVANCERAD TEKNIK

 

Jaguar C-X17
 1. BAKHJULSDRIFT

  Under normala greppförhållanden driver det intelligenta fyrhjulsdriftssystemet i C-X17 Concept bakhjulen. Detta är unikt i Sport Crossover-segmentet och bidrar till den dynamiska körupplevelsen som Jaguar är kända för. Systemet övervakar kontinuerligt vägbanans beskaffenhet för att kunna motverka och vid behov reagera på hjulspinn, allt för att ge ökad körsäkerhet och fordonsstabilitet vid dåligt väggrepp.

 2. TORQUE VECTORING

  Torque vectoring via bromsning (TVbB) ger föraren ännu mer kontroll och förbättrar kurvtagningsförmågan, det hjälper till att hålla kvar fordonet på den inslagna kursen och minskar risken för överstyrning.

 3. REAR EXIT DETECTION

  För att skydda passagerarna när de närmar sig fordonet för att öppna dörrarna är C-X17 Concept utrustad med Rear Exit Detection (avkänning bakåt). Denna avancerade aktiva säkerhetsdetalj varnar föraren för föremål som närmar sig och som kan vara dolda i döda vinkeln.

 4. BRÄNSLEEKONOMI

  Inspirerande prestanda, körbarhet och utmärkt bränsleekonomi. C-X17 Concept finns med en rad olika motorstorlekar, inklusive en ny motorfamilj med fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer som kombinerar hög effekt med låg bränsleförbrukning. C-X17 Concept har klassledande effektivitet och CO2-utsläpp tack vare sina högeffektiva motorer och den helt nya intelligenta aluminiumarkitekturen.

BILDGALLERI

Ta en titt i galleriet nedan för att se fler bilder på spännande C-X17 Concept.

Se galleriet
Jaguar C-X17
 • Jaguar XE
 • Jaguar XJ
 • Jaguar E-PACE
 • Jaguar F-PACE
 • Jaguar I-PACE