loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

UPPLEV JAGUAR

FRANKFURT MOTOR SHOW 2013

Jaguar presenterade sin första konceptbil i sport-crossover-modell vid 2013 års upplaga av motormässan i Frankfurt.

C-X17 har skapats som en designstudie för att introducera Jaguars nya, avancerade monocoque-konstruktion i aluminium, täcknamn iQ[Al], på vilken ett spännande nytt utbud av framtida Jaguar-modeller ska byggas. Denna nya filosofi understödjer Jaguars hela innovativa framtid. En modulbaserad och skalbar fordonsarkitektur, konstruerad och utvecklad för Jaguar, är mycket stark, lätt, extremt styv och införlivar innovativa effektivitetstekniker. Det ger en flexibel högvolymsproduktion, samtidigt som det ger designfrihet och konkurrenskraftig interiör utan att kompromissa med den karaktär, dynamik, prestanda och lyx som kännetecknar Jaguar.  

Som sport-crossover tänjer Jaguar C-X17 på designmöjligheterna inom segmentet genom att kombinera karaktären och köregenskaperna från sportbilen med ökad närvaro, stil och flexibilitet.

När bilen premiärvisades sade Adrian Hallmark, Jaguars globala varumärkeschef, följande: "Sport-crossover-modellen C-X17 representerar en spännande ny riktning för Jaguar. Syftet är att belysa vår nya aluminiumarkitektur. Genom denna tekniska grund kommer vi dramatiskt kunna utöka Jaguars produktportfölj, marknadspotential och kundattraktion. Denna nya filosofi tar teknik från våra lyxmodeller och använder den i mer tillgängliga prissegment. Kombinerat med våra nya, ultraeffektiva motorer kommer det att ge en ny global standard. Lägg dessutom till rationella värderingar, marknadsledande dynamik och de vackra och rena former som Jaguar är känt för så har du receptet på ett imponerande språng framåt."

Jaguars första produkt från den nya iQ[Al]-arkitekturen blir en medelstor sportsedan i premiumklassen.

  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE