loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

EXTERIÖR

En titt på XE och du vet direkt att det bara kan röra sig om en Jaguar.

Det kan hända att bilarna som visas i filminnehållet på denna webbplats inte överensstämmer exakt med nyligen gjorda uppdateringar och förbättringar. Kontakta din lokala Jaguar-återförsäljare för de senaste specifikationerna.

DYNAMISK DESIGN

Formen på nya XE har noga optimerats för aerodynamisk effektivitet och stabilitet. Den skär genom luften – med lägre bränsleförbrukning och mindre utsläpp som resultat. Varje element utnyttjar exteriörens maximala aerodynamiska potential samtidigt som XE:s fantastiska proportioner bibehålls.

Jaguar XE exterior

AVANCERAD AERODYNAMIK

Aerodynamiska prestanda är en nyckelfunktion hos XE:s karossdesign och bidrar till en imponerande luftmotståndskoefficient på bara 0,26. Även bilens underredsskydd och diffusor med inspiration från motorsporten har konstruerats för att göra XE så effektiv, ekonomisk och förfinad som möjligt.

FRAMPARTI

Den vackert formade motorhuven sveper bakåt från de distinkta strålkastarna med J-form* och leder luften runt karossen med minimalt luftmotstånd. XE hukar sig, redo att kasta sig iväg. 
*Tillval (standard på Portfolio och S)

SIDAN

Den stigande midjelinjen på XE har finslipats för att leda luften sömlöst mot bakpartiet och ger bilen en känsla av dynamik, även när den står stilla. Kromade luftutsläpp på sidorna, präglade med namnet Jaguar, anspelar medvetet på F-TYPE, och det finns till och med en avslöjande Jaguar-båge runt sidorutorna.

BAKPARTI

En titt på de typiska bakflyglarna och du vet direkt att det bara kan röra sig om en Jaguar. Det medvetet avhuggna bakpartiet på XE har ett kort överhäng, vilket understryker bilens prestanda och ökar luftflödet.

ELDRIVEN BAGAGELUCKA MED RÖRELSESTYRNING

Den eldrivna bagageluckan med rörelsestyrning gör det möjligt för föraren att sköta bagageluckan från trottoarkanten utan att behöva röra vare sig bilen eller nyckelfjärrkontrollen. Rör bara foten försiktigt under ett av hörnen bak på bilen för att öppna eller stänga bagageluckan. 

*Kräver nyckellös dörröppning och parkeringshjälp bak
 

DESIGNDETALJER

KROMADE LUFTUTSLÄPP PÅ SIDORNA

Luftutsläppen på sidorna med kromad inramning och namnet Jaguar framhäver XE:s sportiga karaktär.

KROMAD SIDOBÅGE

Sidorutans glas är inramat med en genomgående kromdetalj, vilket ger kupén en visuell enhet.

BAKFLYGLAR

En titt på XE:s snäva bakflyglar och perfekt avvägda överhäng och du vet direkt att det bara kan röra sig om en Jaguar. Jaguar har i över tio år haft en ledande roll när det gäller att konstruera bilar i aluminium och är ensamma om tekniken och kunnandet att skapa så skarpa veck.

IKONISKA BAKLAMPOR

Designen av XE:s ikoniska LED-baklampor är inspirerad av F-TYPE, med ett distinkt cirkelformat element som korsas av en horisontell linje.

  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE