loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

XJ

Jaguars exklusiva sedan, den perfekta kombinationen
av banbrytande teknik, sportig kördynamik och överdådig lyx.

CO2-UTSLÄPP VID BLANDAD KÖRNING G/KM
Från 185*


BRÄNSLEFÖRBRUKNING VID BLANDAD KÖRNING l/100 km
Från 7.0 (upp till 40.4)*

XJ

XJ sätter ny standard för vad en lyxbil ska vara. Den är en dramatisk kombination av skönhet, lyx och kraft. Den är smidig och ger en uppfriskande dynamisk körupplevelse. Kupén är byggd för att passagerarna ska kunna sträcka ut och koppla av. Jaguars avancerade Touch Pro-system är standard tillsammans med andra förbättringar både in- och utvändigt. XJ har strålkastare och bakljus med LED-teknik. Ingen annan bil ser ut som eller känns som en XJ. 

bg-modelDisplay

STIL OCH ELEGANS

XJ erbjuder kvalitet och hantverksskicklighet i varje yta, varje kurva, varje linje. Välj bland en uppsättning eleganta inredningar, inklusive säten i Ivory mjuknarvat, perforerat och quiltat läder, övre instrumentpanel i Ebony, Ebony innertak i mocka och en mönstrad högglansfanér. 

UTFORSKA INTERIÖREN 
bg-modelDisplay

STANDARD ELLER LÅNG HJULBAS

Standard hjulbas (SWB) eller lång hjulbas (LWB), varje XJ är den perfekta miljön för nytta eller nöje. LWB-modeller har också över en meter benutrymme och en unik 'limousinkänsla' med omarbetade luftfjädringsinställningar för ännu högre komfort.

OFFICIELLT EXCEPTIONELL

XJ fick högsta sammanlagda poäng för kvalitet i lyxbilssegmentet från 2016 Strategic Vision Inc.
Undersökningen Total Quality Impact™.Denna omfattande studie mäter den totala upplevelsen av
ägande hos förare som ombetts att betygsätta alla aspekter av sitt inköp, ägande och körupplevelse.
Den omfattar allt från tillförlitlighet till körglädje och lojalitet. Vi är stolta över XJ fick omdömet ‘exceptionell’
av de bästa domarna – ägarna.

LÄS MERE

bg-modelDisplay

DESIGN I RÖRELSE

XJ:s självsäkra styling inkluderar en sann imponerande, upprätt frontgrill med nätdetalj,
kraftiga strålkastare med LED-teknik och iögonfallande LED-bakljus med distinkt
kritstrecksrandig grafik. Den kraftfulla karaktären återspeglas i den låga,
breda hållningen och den långa, spända midjelinjen.

UTFORSKA EXTERIÖREN 

bg-modelDisplay

 
Det kan hända att bilen som visas på film inte överensstämmer exakt med nyligen gjorda uppgraderingar och förbättringar. Kontakta din lokala Jaguar-återförsäljare för de senaste specifikationerna.


XJ50 SPECIAL EDITION

Inspirerad av det förflutna, konstruerad av nuet. Specialversionen för 50-årsjubiléet firar 50 år med Jaguar XJ med exklusiva designdetaljer och detaljrikedom.

UTFORSKA XJ50 

INRE LUGN

Exceptionellt lyxiga XJ låter dig upptäcka en hantverksskicklighet som genomsyrar hela kupén och gör den unik. En XJ är så mycket mer än bara ett transportmedel. Den tar dig någon helt annanstans.

UTFORSKA INTERIÖREN 

KRAFTFULLA, AKTIVA, SMARTA.

Varje XJ-motor levererar en enastående kombination av prestanda, elegans och effektivitet. I utbudet finns en V6 turboladdad dieselmotor och tre bensinmotorer. Bensinmotorerna består av en 3.0 liters V6 kompressorladdad motor och XJR575 kraftfulla 5.0 liters kompressorladdade V8-motor på 575 hästkrafter. Alla motorer har Stop/Start som ytterligare förhöjer XJ:s bränsleeffektivitet och sänker CO2-utsläppen.

UTFORSKA KÖRUPPLEVELSEN 

SKÖNHET. STYRKA. SMIDIGHET

XJ:s karosskonstruktion helt i aluminium är inte bara stark och styv utan också extremt lätt. Nitad, och utan en enda svetsfog innebär att detta monocoquechassi och karosskonstruktion i 100 procent aluminium är en av de lättaste bilarna i sin klass. Det utmärkta effekt/vikt-förhållandet förstärker alla aspekter av prestanda och monocoque-konstruktionen ger ökad styvhet för förbättrade köregenskaper liksom utmärkta säkerhetsfördelar.

UTFORSKA KÖRUPPLEVELSEN 
XJ SEDAN

DEN VÄLANSLUTNA BILEN

Med Remote Premium som standard på XJ numera kan du hålla koll på din bil med din smartphone. Kolla bränslenivån, håll bilen säker på avståndd, ställ in den perfekt kupétemperaturen och hitta din XJ lätt med Remote Beep and Flash. När du sedan sitter i bilen ger Touch Pro, XJ:s avancerade infotainmentsystem av nästa generation, alla reglage du behöver liksom all världens underhållning inom nära räckhåll.

UTFORSKA TEKNIK I BILEN 

XJ FÖR BUSINESS

Jaguar XJ levererar banbrytande teknik och elegant lyx till din vagnpark och ser till att förarna har det bra bakom ratten. XJ är också bra för affärerna med utmärkt effektivitet tack vare sin lätta aluminiumarkitektur och kraftfulla och effektiva bensin- och dieselmotorer.

UTFORSKA XF FÖR FÖRETAG

UTFORSKA MODELLPROGRAMMET

Kolla igenom utbudet av XJ-modeller och hitta din perfekta kombination av prestanda, stil och komfort.

JÄMFÖR XJ-MODELLER
  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE