loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

SÄKERHET

Bilen har flera olika förarassistans- och säkerhetssystem som hjälper till att skydda dig under resan.

bg-modelDisplay

XJ är utrustad med en mängd förarassistanssystem som levererar betydligt mer än summan av delarna och samverkar för att göra körningen enklare och säkrare.

BYGGD FÖR TRYGGHET

Oavsett uppgift, förhållanden eller omgivning kan du lita på att
XJ anstränger sig lite extra för att hjälpa och skydda dig och dina passagerare.

bg-modelDisplay

UPPLYST

XJ:s kraftfulla och effektiva LED-strålkastare producerar ett exceptionellt mjukt strålmönster och ljus som är närmare riktigt dagsljus – så att du lättare kan identifiera olika föremål. De kan också fås med adaptiva strålkastare1 som arbetar tillsammans med styrningen för att stärka belysningen i kurvor, och tillvalet automatisk helljusassistent (AHBA) som sänker strålkastarna då en bil närmar sig framifrån.

BILBARNSTOLAR

Ett antal XJ -kompatibla barnstolar är tillgängliga för att hålla små barn säkra och trygga. Från babyskydd för nyfödda och bebisar till bälteskuddar de lite större barnen är all utrustning konstuerad för enkel installation, borttagning och rengöring.

ALLTID INCONTROL

Protect innefattar SOS Emergency Call som i en nödsituation automatiskt kan upprätta ett SOS-samtal så att erforderliga räddningstjänster skickas till platsen där du befinner dig. Det tillhandahåller också optimerad Jaguar-assistans som skickar platsinformation och bildiagnosdata för att så långt som möjligt förhindra att du råkar ut för förseningar under resan. Med Remote Premium-appen kan du övervaka din XJ via din smartphone, till exempel för att kontrollera bränslenivån eller för att ta reda på om bilen är låst eller inte.

FÖRARASSISTANSSYSTEM

XJ är Jaguars exklusiva sedan. Den perfekta kombinationen av banbrytande teknik, sportbilsdynamik och fullödig lyx. Skapa din perfekta XJ med vår konfigurator.

1Utrustning och dess tillgänglighet kan variera beroende på fordonsspecifikation och marknad. Kontakta din närmaste Jaguar-återförsäljare för närmare detaljer.

2Inte tillgängligt på alla varianter med fyrhjulsdrift. All utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett för dem säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.
InControl-specifika funktioner som beskrivs kan vara tillval eller vara beroende av marknad eller drivlina. Besök din landsspecifika Jaguar-webbplats eller din lokala Jaguar-återförsäljare för information om tillgänglighet och fullständiga villkor i ditt land. Vissa funktioner kräver ett lämpligt SIM-kort med tillämpligt dataavtal som kan kräva ytterligare abonnemang efter initialperioden enligt anvisningar från din återförsäljare. Mobil nätverksuppkoppling kan inte garanteras på alla platser. Informationen om InControl-tekniken som visas på denna sida, inklusive skärmbilder och sekvenser, kan påverkas beroende på mjukvaruuppgraderingar, versionskontroll och annat beroende på tillval. All utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett för dem säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.

 

  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE