loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

KÖRUPPLEVELSE

Upptäck finessen hos XJ med exceptionella motorer, blixtsnabb transmission och en rad avancerade körtekniker.

bg-modelDisplay

UTFORSKA MODELLPROGRAMMET

XJ levererar komforten och finessen hos en lyxbil i kombination med responsiviteten och förarengagemanget hos en sportbil.

SKÖNHET. STYRKA. SÄKERHET.

XJ:s karosstruktur helt i aluminium är stark, extremt styv och mycket lätt. Nitad, och utan en enda svetsfog innebär att detta monocoquechassi och karosskonstruktion i 100 procent aluminium är en av de lättaste bilarna i sin klass. 


Det utmärkta effekt/vikt-förhållandet förstärker alla aspekter av prestanda och monocoque-konstruktionen erbjuder ökad styvhet för förbättrade köregenskaper liksom utmärkta säkerhetsfördelar.

 

KRAFTFULLA, AKTIVA, SMARTA.

XJ drivs av exceptionella motorer, som utvecklats för att uppfylla olika köregenskaper, alltid med samma enastående prestanda. Alla modeller har en 8-växlad automatväxellåda för jämnare växling, vilket ger en mer distinkt och bränsleekonomisk körning.

KOMFORT OCH KONTROLL

Den adaptiva dynamiken övervakar bilens upp emot 500 gånger i sekunden och anpassar dämpningen efter rådande förhållanden. Dessa kontinuerliga justeringar hjälper till att hålla XJ plan och stabil, vilket ger förbättrad kontroll utan att det inverkar på körkomforten.

FULL KONTROLL

XJ:s 8-växlade automatväxellåda styrs via JaguarDrive Selector som höjs upp mot din hand när du trycker in startknappen. JaguarDrive Control har två körlägen: Dynamic Mode för en mer responsiv acceleration och Winter Mode som ger mer progressiv kontroll vid halt väglag.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL (ASPC)

Jaguars unika ASPC-system fungerar som en farthållare för låga hastigheter och används i hastigheter mellan 3,6 och 30 km/h.Den hjälper XF att hantera situationer med dåligt grepp oavsett väder och gör att föraren kan fokusera på att styra bilen. Systemet har också en ivägkörningsfunktion som låter XJ ta sig ur halkiga ytor samt en backstarthjälp som kontrollerar bilens hastighet i branta lutningar.

XJ är Jaguars exklusiva sedan. Den perfekta kombinationen av banbrytande teknik, sportbilsdynamik och fullödig lyx. Skapa din perfekta XJ med vår konfigurator.

  • Jaguar XE
  • Jaguar XJ
  • Jaguar E-PACE
  • Jaguar F-PACE
  • Jaguar I-PACE